Akkerbouw

Uien

De uienteelt is een belangrijke teelt op ons bedrijf, we telen zowel rode als gele uien. Dit gebeurd voor zowel de vroege oogst rond begin juli, als voor uien die geschikt zijn voor de langere bewaring.

De uien die voor de vroege oogst geteeld worden, zijn al zo’n 12-20mm groot als ze in februari geplant worden. Hierdoor hebben ze al een voorsprong op de uien die als zaadje de grond in gaan, door deze voorsprong kunnen ze ook op een eerder moment als ze de juiste afmeting hebben, geoogst worden. De uien die als zaadje de grond in gaan is geschikt om voor een lange periode bewaard te worden. De rassen uien die we telen voor de vroege oogst zijn Romy(rode uien) en Forum(gele uien). De uien die voor de lange bewaring geteeld worden zijn Donna(gele uien) en Romy(rode uien).

Aardappelen

Op ons bedrijf worden frites aardappelen van het ras Agria geteeld. We hebben voor deze soort aardappelen gekozen vanwege de hoge kwaliteit en geschiktheid van onze gronden. We kunnen een hoogwaardig kwalitatief product telen wat tot zo’n 8 maanden lang bewaard kan worden.

Om deze kwaliteit elk jaar te waarborgen telen verschillende gewassen op onze grond zodat de kwaliteit van de grond op niveau blijft. We doen dit door zoveel mogelijk in te zetten op het gebruik van rustgewassen, inzet van dierlijke meststoffen en het aanwenden van gecomposteerde producten.

Certificering

V.O.F. Dogterom is zowel voor de bloembollen als voor de akkerbouw GlobalGAP gecertificeerd. GlobalGap omvatten Europese Retail richtlijnen voor agrarische producten. Dit houdt in dat er Europese afspraken zijn gemaakt omtrent het gebruik en residu van gewasbeschermingsmiddelen. Daarnaast worden de producten geproduceerd met een minimale impact om het milieu. Er wordt verstandig om gegaan met de veiligheid en gezondheid van mens en dier.