Nieuwsoverzicht

NIEUWSOVERZICHT

Ecorobotix
Gepubliceerd op 13 juli 2024

Hoe werkt de Ecorobotix?

We hebben in het voorjaar van 2024 geïnvesteerd in een EcoRobotix. Met deze machine kunnen we ultranauwkeurig de planten plaatsspecifiek behandelen met gewasbeschermingsmiddelen. Zo is het mogelijk een grote hoeveelheid middel te besparen in gebruik én wordt het gewas niet geremd in het groeien.

Ecorobotix
Gepubliceerd op 13 juli 2024

Geslaagde veldbijeenkomst met demonstratie EcoRobotix

De veldbijeenkomst langs de gewassen bij Dogterom en met een demonstratie van de EcoRobotix in de uien is geslaagd. Een gemêleerde en geïnteresseerde groep van bijna 50 collega agrariërs bezochten de veldbijeenkomst.

Zonnepanelen
Gepubliceerd op 21 juni 2022

Rijdende zonnepanelen zijn nog maar het begin

Zonnepanelen die niet op je dak liggen, maar over een akker rijden. Zie je het voor je? Bij Dogterom in Oude-Tonge gebeurt het. 

Rijdende zonnepanelen
Gepubliceerd op 21 juni 2022

Energie én bietjes met rijdende zonnepanelen

Bouwers van wind- en zonneparken stuiten vaak op weerstand van de omgeving, vanwege de geluidsoverlast en het verpeste uitzicht. En bij een zonneweide gaat er ook nog kostbare landbouwgrond verloren. 

Rijksoverheid video
Gepubliceerd op 10 december 2020

Zes agrarische ondernemers over energie & klimaat op hun bedrijf: Motivatie, Acties & Toekomst

Zes agrarische ondernemers vertellen u over hun motivatie om maatregelen te nemen, welke maatregelen zij nemen en hun kijk op de toekomst op het gebied van Energie & Klimaat.

Waterstof project
Gepubliceerd op 2 november 2020

Agrarische bedrijven samen naar een duurzame toekomst met waterstof

VOF Dogterom en VOF Van den Hoek zijn in 2018 een onderzoek gestart naar verduurzaming van het landbouwbedrijf met inzet van waterstof, waarbij is gekeken naar verschillende innovaties. 

Startbijeenkomst VKZH Kringloopbedrijf van de Toekomst
Gepubliceerd op 18 september 2020

Deelproject kringloopbedrijf van de toekomst: Drie bedrijven in één

Samenwerken aan producten met een zo laag mogelijke carbon en stikstof footprint, dat is wat Eelco van Putten (spruitenteler en akkerbouwer), Maarten en Peter van Adrichem (melkveehouders), en Paul Dogterom (bollenteler en akkerbouwer) willen. 

Gepubliceerd op 15 juli 2020

Film over onderzoek naar kwaliteitsbepaling bollen in de verwerking

In de PPS Bollenrevolutie 4.0 wordt er ook onderzoek gedaan naar het inzetten van geavanceerde technieken voor de bepaling van de kwaliteit van bloembollen tijdens het verwerkingsproces.

Gepubliceerd op 27 mei 2020

Zelfvoorzienend agrarisch bedrijf zorgt ook voor biodiversiteit

Hoe kunnen we zowel ecologisch als economisch verduurzamen? Akkerbouw- en bloembollenbedrijf VOF Dogterom op Goeree-Overflakkee en het akkerbouwbedrijf VOF Van den Hoek in de Hoeksche Waard namen het initiatief om dit te laten onderzoeken in het rapport Verduurzaming landbouwbedrijven met waterstof…

Gepubliceerd op 10 april 2020

De tulpen groeien, de zorgen bloeien

Blijf thuis en haal de tulp in huis. Die oproep doet bloembollenteler Jasper Dogterom uit Oude-Tonge. De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee komen weer in bloei. Normaal gesproken komen dan veel mensen de bloemenzee bewonderen. Maar ook hiervoor geldt, dat dit met het oog op de coronamaatregelen niet verstandig is…

Gepubliceerd op 19 oktober 2018

Tulpentelers vrezen voor beschimmelde bollen door hoge temperatuur

Normaal gesproken zitten alle tulpenbollen al in de grond rond deze tijd van het jaar, maar dat is dit jaar anders. Tulpentelers in Nederland staan voor een lastige keuze: hun bollen nu planten of nog even wachten.