ons NIEUWS

Nieuwsoverzicht

Startbijeenkomst VKZH Kringloopbedrijf van de Toekomst
Gepubliceerd op 18 september 2020

Deelproject kringloopbedrijf van de toekomst: Drie bedrijven in één

Samenwerken aan producten met een zo laag mogelijke carbon en stikstof footprint, dat is wat Eelco van Putten (spruitenteler en akkerbouwer), Maarten en Peter van Adrichem (melkveehouders), en Paul Dogterom (bollenteler en akkerbouwer) willen. 

Gepubliceerd op 15 juli 2020

Film over onderzoek naar kwaliteitsbepaling bollen in de verwerking

In de PPS Bollenrevolutie 4.0 wordt er ook onderzoek gedaan naar het inzetten van geavanceerde technieken voor de bepaling van de kwaliteit van bloembollen tijdens het verwerkingsproces.

Gepubliceerd op 27 mei 2020

Zelfvoorzienend agrarisch bedrijf zorgt ook voor biodiversiteit

Hoe kunnen we zowel ecologisch als economisch verduurzamen? Akkerbouw- en bloembollenbedrijf VOF Dogterom op Goeree-Overflakkee en het akkerbouwbedrijf VOF Van den Hoek in de Hoeksche Waard namen het initiatief om dit te laten onderzoeken in het rapport Verduurzaming landbouwbedrijven met waterstof…

Gepubliceerd op 10 april 2020

De tulpen groeien, de zorgen bloeien

Blijf thuis en haal de tulp in huis. Die oproep doet bloembollenteler Jasper Dogterom uit Oude-Tonge. De tulpenvelden op Goeree-Overflakkee komen weer in bloei. Normaal gesproken komen dan veel mensen de bloemenzee bewonderen. Maar ook hiervoor geldt, dat dit met het oog op de coronamaatregelen niet verstandig is…

Gepubliceerd op 19 oktober 2018

Tulpentelers vrezen voor beschimmelde bollen door hoge temperatuur

Normaal gesproken zitten alle tulpenbollen al in de grond rond deze tijd van het jaar, maar dat is dit jaar anders. Tulpentelers in Nederland staan voor een lastige keuze: hun bollen nu planten of nog even wachten. 

Sluit Menu