Pluktuin Flakkee is geopend

Gepubliceerd op 9 april 2022

9 april 2022 Pluktuin Flakkee is vanaf vandaag officieel geopend. Een uniek beleving waarin je zelf je bosje tulpen kunt plukken! Dit jaar is de pluktuin verhuist naar de Blaakweg te Nieuwe-Tonge. De opbrengst van de pluktuin gaat geheel naar Stichting Christian Refugee. 

Hoe gaat de pluktuin in zijn werk

Om te kunnen genieten van de tulpen is er dit jaar weer een pluktuin aangelegd. Per 10 tulpen betaal je 2,50. Dit kun je contant of met een Tikkie betalen. Je kunt afrekenen op de tafel naast de banner. De pluktuin is 24/7 geopend. Je kunt gratis parkeren onder de windmolen, daar is een geasfalteerd terrein. 

Over Stichting Christian Refugee

Dit jaar gaat de opbrengst van de pluktuin volledig naar Stichting Christian Refugee. Stichting CRR zet zich in voor hulp aan vluchtelingen. Er worden vele hulptransporten naar Oekraïne, Polen en de Griekse eilanden verstuurt. Met jouw donatie bied je een helpende hand aan vluchtelingen!  

Respecteer het gewas

Op Goeree-Overflakkee kun je deze maand genieten van de unieke tulpenvelden. Maar de oproep vanuit de boeren geld nog steeds: geniet van de tulpen, respecteer het gewas! Dit betekent dus niet dat je in de paden van de velden loopt, tulpen plukt (behalve in de pluktuin), en in de tulpenbedden gaat zitten. Dit geeft namelijk schade aan de bloemen. 

Pluktuin regels

We willen graag dat iedereen kan genieten van een mooie pluktuin! Houd daarom de pluktuin netjes voor degene die na jou komt. Naast de pluktuin liggen bloemenvelden die van de boer zelf zijn. Loop daar dus niet in en pluk daar ook niet van!

Geniet van je bezoek aan Pluktuin Flakkee!